söndag 28 mars 2010

Fjädrar som fått färg.

För att kunna binda några av de havsöringsflugor Teal and squirrel som är beskrivna i Tidningen Flugfiske i Norden behövde jag färga lite fjädrar, det blev så här fint.Dessa fjädrarna behövdes för att kunna göra spigg immitationer i lite svagt blågrönt och beige.Här är den bunden lite mer i blått.Och här är den mer i beige färg.Man binder den på en kustkrok storlek #6 Med vit tråd,vitt hackel,till stjärt och krage. Mini-flatbraid i stjärten som du repar upp,platt bly som förtyngning ,Flat Pearlbraid till kroppen, till vingen grön och blå ekorrsvans som toppas med två pearlfärgade krystalflash strån, efter det lägger du en övervinge med fibrer av blågrön tealfjäder, avsluta med en mörkgrön tråd till huvudet där du binder in ett band av pearlstrå som ska simmulera ögonen. Lacka ett par gånger.
Bindbeskrivningen finns för övrigt att läsa i Fin nr 1 2010

5 kommentarer:

 1. Hej, vilken bra blogg du har!
  Aven jag ar sugen pa att farga mina tealfjadrar i den blagrona fargen. Kan du beratta for mig vilket fargpulver du anvander? Det vore kanon isafall! Ar nyborjare och har aldrig fargat nagot forr :)

  Tack!

  Johan

  SvaraRadera
 2. Forresten, vilken farg ar det till Frankie special? Lika bra att fraga nar jag anda ar igang! :)

  /J

  SvaraRadera
 3. Hej Johan.
  Välkommen och kul att du gillar min blogg.
  Färgen jag använder vet jag inte namnet på,(packade i anonyma påsar) men jag köpte den på tradera av en kille som kallar sej fladeeq,toppen-säljare med kanonfärger. kolla länken här:

  http://www.tradera.com/99-fargpulver-Scarlet-Blue-Turkos-LightYellow-MagentaLight-auktion_250210_106581188

  eftersom jag började med Frankie special så behövde jag en fjäder, den köpte jag i påse hos Wittloks i Halmstad det fick bli -Mallard Flank av Wood Duck, färgen Tan- Peter i butiken och jag jämförde med bilderna i tidningen, sen bestämde vi att vi var på rätt spår. klockrent från början. sen blev det enkelt. När jag tog samma fjäder och färgade den i blått men inte så länge bara några minuter i badet så fick jag den blågröna nyansen direkt.den blåare fjädern har legat i badet ca 10 minuter.
  (Teal och Mallard i dessa kvaliteterna och färgerna blir snarlika)
  Lycka till//UffeB

  SvaraRadera
 4. Sorry. Jag glömde tala om att det är samma färgbad som jag använder när jag färgar rävsvans:

  http://pattegrisen.blogspot.com/2010/02/farga-ravsvansar.html

  Tekniken är också samma, Ganska enkelt faktiskt när badet väl är blandat.

  SvaraRadera
 5. Hej igen Ulf och tack for informationen! Den blagrona spiggimitationen ar verkligen superlacker. Ska kopa mig lite fargpulver och prova. Kul, tack for tipsen! :)

  Johan

  SvaraRadera