lördag 6 mars 2010

En flytande Borstmask

Jaha, så var man fast i "flyt-träsket" och då menar jag inte "Torrflugeträsket" för det är en drog jag redan fallit djupt för ;) Nej,så här är det. Grundan kom med en ny fundering som blev ett projekt, som blev ett faktum. -Uffe kan du fixa en flytande Borstmaskimmitation med "tratt"? Också till bottenfiske med sjunkfluglina. Öhhh nja ehhh ja vafan det ska väl inte vara så knepigt heller, eller? Nu bar det sej inte bättre än att några kamrater hade bestämt att dom skulle fara från Anderstorp-Gislaved till Halmstad och Sveriges absolut i särklass bästa och trevligaste sport och flugfiske butik -Wittlocks Sportfiske-Det finns plats för en till i bilen, ska du med eller? självklart ska jag det. det saknas ett par detaljer för att jag ska lyckas binda en flytmask som Grundan ville ha den.-Marc Petitjean Magic Head-
Nu var det bara att få ihop det så att det ser ut som en "mumsig bit" som Werner und Verner skulle sagt. Här är dagens resultat.
Jag skulle nog fiska den här med en tafs kanske 2-3 meter lång så kan jag täcka av ganska stor yta högt och lågt. Men nu är det inte jag som ska visa vad den går för. Det är upp till Grundan att göra det.(Jag kommer nog att binda nån till mej själv med för den delen)Jag hoppas att jag får anledning att återkomma till detta med lite resultat av hur fisket gick..

Vi tog en sväng ut till kusten för att kolla av isläget också för den stundande Havsöringspremiären den 1 april såhär såg det ut i Halmstad idag.
Det var allt för idag......

5 kommentarer:

 1. Bilden säger allt! "Här finns det fisk"
  Hoppas du hakar på ner o landar en fin på en rosa lite gris. Jag har ett ställe till men de e topp hemligt! Visar nästa gång när spöna är med! mvh jon

  SvaraRadera
 2. Topphemlig gillar jag!Försök hindra mej att följa med om du kan.
  3.5 vecka till premiär, men vem räknar;)

  SvaraRadera
 3. Ulf jag säger bare en sak! min fiske ställen är dina ! Klart jag ska visa dig dom. Har ju fått massa tipps av dig. Vi delar med oss vad vi har i fiske erfarenhet o när du kommer till mitt andra hem "Älvdalen" ska jag visa dig några kanonställen det kan jag lova dig. Du kommer att använda kameran för brinnande livet för det är inte bara fisket som är fint där utan naturen.

  SvaraRadera
 4. klipp av främre kroken !
  annars riskerar du att skada fisken

  SvaraRadera
 5. Ja. Du har rätt i det att fisken kan fastna olyckligt i den främre kroken. Den fyller ingen egentlig funktion när det gäller att fånga fisken. Dessutom minskar du risken att flugan fastnar i linan. Värre går det för fisken över minimimåttet som fastnar i den bakre kroken ;)

  SvaraRadera