söndag 3 april 2011

Premiärfiske på Stora Amundö

Havsörings premiären på västkusten togs på Stora Amundö,(nästan hemma) tillsammans med Mikael från Hillerstorp och Andreas och Fredrik från Göteborg. Detta var faktiskt första gången för mej som jag fiskar på Amundön trots att jag en gång bodde bara ett stenkast härifrån. Tynnered i Västra Frölunda.
Mikael var riktigt ivrig att få komma ut och lufta ett nyinköpt flugspö som han köpte på sportfiskemässan. I valet och kvalet mellan Andasvadare och Neoprene så valde han fel, Gissa om han frös i sina andasvadare när vattnet inte var varmare än 3-4 grader. Då duger inget annat än Merinoullstrumpor, långkalsonger och neoprene. Det var inte skitbehagligt för mej att vada heller, men det funkar.
Vinden avtog nästan helt och gjorde flugfiskandet riktigt trevligt för ett ögonblick, sedan rullade en dimma in som gjorde att sikten blev nästan noll och det blev riktigt "fukt-kallt" en stund.  


Mikael bjöd på Gulash soppa till lunch. Sen fortsatte vi fiska till eftermiddagen resultatlöst. Jag gissar att det fanns ca 15-20 man som fiskade på ön medans vi var där. Vi noterade att åtminstone två havsöringar kom ur vattnet denna söndagen. Det är ingen som hänger läpp för det. Andreas var ute igen helgen efter och tog sin första havsöring blank o fin 56 centimeter.

På´t igen..

Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar