måndag 18 april 2011

Det blev Båstad i helgen.

Mikael, Tony och Janne frågade om jag ska med på en tur till kusten för att fresta lyckan på havsöringen igen. Resan skulle gå till tennismetropolen Båstad. Ett riktigt bra val måste jag säga. En lång och inbjudande kuststräcka med massor av stenrevlar, leopardmönstrade sandbottnar och allehanda "hotspots" välkomnade oss när vi kom fram vid ca niotiden på söndagsmorgonen.


Det blir ganska mycket prylar man ska packa ur bilen när man är fyra man som ska  klä sej för en heldag vid vattnet. (i vattnet med för den delen)
"Bara viktiga saker"
En efter en försvinner grabbarna ner till vattnet och sprider sej som frön för vinden så fort vadarna kommit på, ivriga som barn på tivoli för att kasta sej i vatten som bara håller några grader över nollan. "Hmmm, märklig hobby"
Tony får kontakt ganska omgående med en havsöring ("besa") som får gå tillbaks. Och tappar ganska snart därefter en blankfisk som klev på . En riktig smakstart som gör att man håller värmen en stund!

Mikael "drillar" fiskJanne solar

och jag försöker fånga fisk
Vi var naturligtvis inte ensamma en sån här fin dag med västliga vindar runt 5-7 sekundmeter klart till halvklart väder, klart vatten och ca 10 grader i luften. Ganska ideal för flugfiske med andra ord.

Janne hade stämt träff med en kamrat, en trevlig gentleman som heter Mats Rubinsson som redan hade kommit hit en stund före oss. Som dessutom också redan hunnit kroka på en öring som höll måttet som ska vara 45 centimeter på västkusten.
Mats Rubinsson
En klok kille med massor av erfarenheter som delade med sej av lite tips, flugval och idéer om fisket framför allt här vid Båstad där vi var och lite annat. En annan vän till Janne dök också upp på eftermiddagen, Sven Axelsson som också han var en trevlig prick och fiskare. Det blir gärna lite rumphugget när man möter nya ansikten så här när man är ute på fisketur. Ska man fortsätta ett trevligt samtal eller ska man ägna sej åt fisket? Det fick bli lite av vardera. Det finns nog en risk att vi ses igen vad det lider.

Jag fiskar igen och känner bara ett drag i flugan som resulterar i att fjädrarna rök av på min PolarMagnus, Jaja lite närkontakt iallafall. Mats tappar en Steelhead (Regnbåge) på några kilon framme vid fötterna. Synd, det hade nog blivit en fin middag! Tony får se en Näbbgädda på nära håll, så dom är riktigt tidiga i år. Jag tror att det blev åtta krokade fiskar, men bara en som duger till matbordet. Den som Mats tog. Jag och Janne blev "Fisklösa".
Mikael Jildenfors första havsöring
Ett Yeahhh!!! ekar över vattnet när Mikael äntligen får på en fast fisk på sitt nyköpta flugspö. Visserligen en "besa" men hans första havsöring. Den måste kännts som bomull i hjärtat. En fisk som fick simma tillbaka igen dock.

Judas ON water
Vi kan summera en kanondag med riktigt bra väder, trevliga möten och massor med frisk luft i lungorna. Hemresan startade strax efter sju på kvällen när Janne tyckte att det riktiga kvällsfisket borde dra igång. Han har ju helt rätt i det. Men vi är tre till som ska upp och jobba dan efter. Så ett kvällsfiske får vi ta en annan gång.

Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar