måndag 1 april 2013

1 april Havsörings premiär 2013

Jag tog yngsta sonen Jimmy med mej mot Göteborg för att försöka lura havsöringen till hugg. Eftersom storebror Eddie bor där så var ju tillfället givet för lite syskonkärlek, medans jag skulle möta upp med en kamrat som lånade ut en soffa för natten. Vi körde på söndags eftermiddagen för att försöka hinna med lite fler möten...Det började nu inte så bra. På motorvägen mellan Bollebygd och Landvetter höll det på att gå käpprätt åt helvete. 110 km/h, bilen börjar vibrera nåt vansinnigt och styr hårt åt höger. Tur för mej att bägge händerna låg på ratten, så jag kunde hålla emot. Bilen har pajat, påskhelg, bilbärgare, skit också!!! Bilen blir dragen till närmaste verkstad där den blir inlåst bakom grindar och bärgaren skjutsar oss till bussarna vid Landvetter centrum med våran medhavda fiske packning. Hur gör vi nu då? Mot stan och fullfölja eller hem mot Gnosjö igen? Klockan går men det blir stan, för vi kan ändå inte göra nåt åt bilen innan påsken är över ändå. Sent i säng igår och upp relativt tidigt idag för vidare färd ut till Stora Amundön som var målet för premiären. Många bilar på parkeringen, undrar om det är fiskare eller flanörer. Ön är väldigt populär för många Göteborgare kanske för att det är lättillgängligt och oerhört fint där ute. Det var dock inte farligt tätt mellan fiskare när vi kom ut till ön. Det första vi ser när vi kommer fram är en snubbe som får på en havsöring på fluga, utvadad i en vik. Den höll nog måttet eftersom den åkte upp på land. Nu ser vi första bekymret, is, is, is och åter is nästan över allt. Tunt men tillräckligt för att hindra fiske. Inte konstigt att det är tunt med fiskare. Nu är det helt plötsligt lite svårare att finna fiskbara platser. Efter en stunds promenerande och klättrande hittar vi potentiellt öppet vatten, eller snarare en tunn skorpa som håller på att blåsa ihop mot land.
Is spaning

Här har isen packat ihop sej i en liten vik
Sörja

 Andreas riggar spö

Vi är inte lika taggade som det verkar
Ulf och Eddie Brandin (far och son)
Vi skulle värma en gryta med pasta och kanongod tomatsås till lunch, när Andreas konstaterar att tallrikar och bestick ligger kvar hemma. Vad gör det, käka kan vi göra senare hemma hos Andreas.
Jimmy och Eddie Brandin med Andreas Larsson
Nu har vi stretat mot elementen och all världens djävligheter i två dar. Det är ingen som är ledsen när vi bestämmer att det räcker för den här gången, fisklösa om nån undrar. Hem och lämna av Eddie hos sej. Andreas är juste och kör oss till Borås där älsklingen möter upp och skjutsar hem mej och Jimmy. Kollat med en kompis om han har lust att följa med till Landvetter och hämta hem bilen i morgon. Kärra och dragbil är ordnad! TACK KARMA! 

Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar