fredag 27 december 2013

Juhani och jag stack till Vättern

Vi kom fram ganska tidigt och var där samtidigt med några andra. Vi möts av en rent ut sagt sorglig syn! Skräp och kolapapper över hela stället där vi kan sitta till bords och äta och en grillplats full med sopor. Bara ett stenkast från soptunnan.
Det vore väl bättre att lämna det städat så som man vill finna det? Juhani språkades vid med en annan fiskare som höll med om att detta var trist! De hjälptes åt att ta undan soporna och satte exempel!

Nog om det nu! Vi riggade våra grejer och ställde oss vid ett på morgonen nästan vindstilla Öninge där regnet härskade till en början. Det var gott om trollingbåtar ute som också fick en fin dag på sjön. Vi håller oftast ögonkontakt med varandra, dels för om nån skulle behöva hjälp om man till äventyrs skulle råka få på en lax på kroken och skulle behöva hjälp med håven, och också koll på varann så ingen faller i vattnet.

Varmt och torrt på händerna och kaffe gör susen i en frusen kropp! Frukosten är avklarad. Vi nöter på i några timmar ytterligare totalt utan kontakt med fisk. Juhani sa att han såg fisk som visade sej över vattnytan vid två tillfällen. När klockan närmar sej lunch så signalerar vi till varandra med att klappa oss på magen att det är nog dags att inta lite varm mat.

Juhani värmer lite lax medans jag håller tillgodo med krigsrätten Ärtsoppa som jag tycker är riktigt gott! Efter maten, mätta och belåtna fortsätter vi att fiska och trotsa den tilltagande vinden några timmar ytterligare innan vi bestämmer att idag vinner fisken! Vi packar bilen och beger oss hemåt.
Jag kör INTE idag!
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar