lördag 8 oktober 2011

Blåsigt höst fiske.

Jag trotsade blåsten och for iväg för några timmars fiske. Jag får sällskap idag av Mikael som också kände suget. Vinden hade svårt för att bestämma sej, från att ena stunden vara nästan vindstilla för att sedan kantra och blåsa upp till flera sekundmeter. Det gör inte så mycket för det betyder bara att man får söka läkanter och där kan man fiska med flugor som liknar insekter som kraschat. Jag testade det mesta idag,  först flytlina med diverse torrflugor som Diptera, Vingad Caddies och Jassid för att sen binda på nån Caddiespuppa som fiskades under ytan. Det gav inget, okej. På med en annan rulle och en sjunklina. Först ut en Boobie fluga som är bunden för att likna en spigg i svart, grönt och silver. Lönlöst. Hmm en VS sviker väl inte...Jo det gjorde den. Nu testar vi det tyngre gardet. En tungstensförtyngd orange superkanin som fiskas hem fort som f....n på olika djup kan väl ingen fisk motstå. Jodå min funkar inte, men en liknande combo frestar fisk hos Mikael som får på en riktigt fin regnbåge på ca 2-2,5 kilo skulle jag gissa. Kolla vilken fin fisk.

FishfightNu är den tröttFärdig för håvenLossa kroken försiktigt med en peangVisa upp för kameranMen Vafan!!! Hal eller slapp i nyporna??Blääää

Jag lovar att det var en jättefin regnbåge.

Nu rodde vi iland och drog på en brasa och grillade några vurstar som vi stillade hungern med. Det var nog första gången den här hösten som brasan fick fungera som element också. Kallt om händerna blev det. Mätta och goa satte vi oss i båtarna igen för att fresta med nya flugor. Jag bytte rulle och lina igen, denna gången satte jag på en intermediate lina för att fiska streamer över ett grund vid en udde där fisken alltid står och käkar fisk godis. Det funkade inte heller.... Vilken tur jag har. En bil rullar in vid klubbstugan. Janne Isendahl kommer för att fiska lite. Då ror jag hem och ljuger lite med honom, för det här ger inget mer än frisk luft idag. Mikael dröjer inte heller länge innan han också kommer iland.

Jan Isendahl har planer på att fiska med nymf i dag. Här kollar grabbarna i en av flera av Jannes medtagna godislådor som är fyllda till bredden med diverse flugor, och går igenom vilken av alla som är den som gör susen just idag. Tron kan försätta berg. Och jag vill citera William Moberg Foulds med orden:
-Det sista som överger en fiskare, är hoppet.

Jag petar in lite för ögonen också
Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar