lördag 15 januari 2011

Stoppa pressarna! Vi ställer in.

Man går och lägger sej på kvällen förväntansfull och glad i hågen efter att ha samlat ihop och packat diverse fiskeutstyr som ska med på turen.
Vaknar till väckarklockan och drar på sej de där "speciella" fiskekläderna som ger lite extra tur. På med en kanna kaffe så man vaknar till. Efter att ha kollat ut genom dörren, och en snabbkonferens över telefon med fiskesällskapet och kamraten Jon Erlandsson blir beslutet att vi stannar hemma istället. Suck!  drygt en decimeter nysnö och det snöar fortfarande ymnigt. Det såg ju så lovande ut sent i går kväll när vi bestämde oss för att vi drar till Vättern och Öninge som är vårat favoritställe. En decimeter snö är inte hela världen, men med tanke på hur det såg ut sist jag var där. Den gången hade det också snöat ungefär lika mycket som i natt och då var det riktigt besvärligt. Nu ligger det en massa gammal is och snö under detta nya snötäcket till skillnad från förra resan till Vättern som gör det ännu mer besvärligt att stå och gå på klipporna. Jag har visserligen stövlar med rejäla broddar under sulorna och en flytoverall som gör att jag kanske skulle klara ett dopp i vattnet. Men jag är inte sugen på att testa. Ett bomfiske som detta är iallafall "nästan"ett fiske ;)

Det får bli kaffe och flugbindning istället.

2 kommentarer:

  1. Så tråkigt men jag känner igen det där. Själv har jag varit ute på isen en sväng idag. En dm nysnö på blankis så det var lite halt att gå ut. Tyvärr så var fisket rätt så trögt.

    SvaraRadera
  2. Du kom iallafall ut en sväng. Sköna dagar ändå när det inte nyper med 25 minusgrader i kinderna.

    SvaraRadera