söndag 17 oktober 2010

Dagen efter... börjar krispigt kallt.

Vi klev upp vid sextiden och började med kaffe och macka innan vi för iväg till fiskevattnet igen. Alla höll nog med om att det var lite trögt att kliva ur sängen eftersom  lördagskvällen blev "lite lång". Men vi piggnade till ganska fort för när solen började sin sakta vandring över trädtopparna och dimman på vattnet fick lite ljus på sej, då kunde nog alla hålla med om att naturen är ganska fantastisk.

Idag är det helt vindstilla och alldeles fantastiskt vackert. Det känns inte att det är kallare i luften idag mot igår för det blåser ju inte. Fördelen kan ju vara att det är lite enklare att öva på sina kast i vindstilla väder. Jag kan ju konstatera utan vidare att de har fattat grejen med att få ut flugan på vattnet. Nu gäller det bara att nöta in tekniken och öka längden på kasten efterhand, och senare börja lära sej hur man kan styra kasten i olika riktningar osv.Om man tycker att flugfiske är kul, så kan jag lova att det finns mycket att lära innan det blir långtråkigt. Man kan ju naturligtvis prova på att binda sina egna flugor. Jag tror att de allra flesta som fångat fisk på egna bundna flugor kan komma ihåg hur kul det var. Att fiska i strömmande vatten är ett helt nytt fiske, för att inte tala om kust flugfiske efter havsöring, flugfiske på gädda eller tvåhands fiske efter lax och havsöring i åar. listan på flugfiske kan göras längre.

Vi åkte ner till byn och käkade lite, sen tog vi en sväng till en sjö som är iordningställd för Put & take fiske efter regnbåge och bäckröding. Där fiskar vi inte i båt, utan vi står och fiskar från "kastplatser" eller snarare bryggor som är placerade runt sjön lite utspritt. Detta gjorde vi för att jag ville visa på hur annorlunda det är att fiska från land där man bland annat behöver tänka på vad man har bakom sej när man fiskar. (buskar och träd som man kan fastna i te.x)


En fin linbåge
Det har varit en riktigt trevlig helg med massor av fiske, mycket prat om flugor, flugfiske och havsfiske faktiskt. Vi har käkat gott (tack frugan) och haft det riktigt fint. Jag vet inte om jag kan kallas fiske instruktör, men jag kanske har tänt nåt ljus för er Andreas, Fredrik och Eric om hur grunderna i flugfiske funkar.


Frostigt


Nån av er kanske blir en riktigt taggad flugfiskare, vem vet?
Vi hörs.

2 kommentarer:

 1. Fredrik, Eric och Andreas18 oktober 2010 12:32

  Vi i Team Fjärsing vill rikta ett stort tack till Ulf för en fantastisk helg med riktigt gott fiske och dito sällskap, tålamod och massor med insider-tips.

  Skriv in Flundrajakt v.32 2011, du kommer inte undan...

  SvaraRadera
 2. Tack själva.
  Jag har också haft en fin helg.

  Helleflundra på fluga kanske? Fan va backing man skulle behöva då ;)

  SvaraRadera