lördag 14 april 2012

Idag blev det en sväng till kusten

Jag packade bilen på morgonen med en del nödvändigheter för en okomplicerad tripp till västkusten för lite havsöringsfiske. Spön och rullar. Vadare och varma kläder för två. Frukostmackor och choklad. Kaffe och bullar. Grillkorv, bröd, grill och ved. Jag passerar Hyltebrukpå vägen mot kusten, där jag hämtar min ene son Eddie som har övernattat hos en vän. Vi far vidare till Laxvik strax söder om Halmstad.
Eddie Brandin
Han fick låna ett par av mina vadare men skorna fick bli en improvisation. Caterpillar Kängor funkar i brist på annat. Vädret såg allt annat än lovande ut när vi närmade oss platsen som skulle bli målet för dagen. Det regnade ganska rejält när vi passerade Halmstad, men det sprack upp och blev helt fantastiskt fint när vi var på plats. Det fina vädret hade vi hela dagen. 

Eddie hade första kontakten ganska omgående, men den klev av innan vi fick se vad det var. Sen tog det bara ett par minuter när det var dags igen. En fisk som fick håvas och fotas.
Nu fortsatte det på samma sätt sporadiskt hela dagen. Försiktiga nafsanden och rejäla hugg om vartannat. Eddie hade uppe två fiskar som fick gå tillbaka och några klev av utan hjälp av peangen.

Lunchen grillades på plats i en medtagen grill på ben. Kom ihåg att det är förbjudet att göra upp eld direkt på en bar klipphäll. Värmen kan orsaka sprickor som blir ärr i naturen som aldrig läker.
Min hemmagjorda vedgrill av rostfritt stål.


Vi fiskar en stund till efter att korven sluntit ner. Vi träffar en del folk som kommer och går under dagen. Men det trevligaste mötet för dagen blir nog när det kommer två unga herrar och en liten grabb till platsen där vi fiskat under dagen. Den yngre av herrarna skulle fiska efter havsöring med fluga och var lite osäker på om grejerna han har med sej skulle "göra jobbet". En snabb koll och jag konstaterar att det han har med sej är snarlikt det jag fiskat med under dagen. Det ska nog funka fint. En liten justering på tafsen och på med en fluga, så var han redo för fiske. Det känns bra att kunna dela med sej av sina kunskaper. Det var ju så jag lärde mej från mina vänner.

Massor av frisk luft, trevligt sällskap, fint väder och ett par goda grillade = En bra dag!

Vi hörs.

4 kommentarer:

 1. tjenare!!

  Kim här, flugfiskaren du träffade i Laxvik igår!

  Det Blev ingen fisk igår, helt dött på både fluga och spinn...

  Var där till nio på kvällen och såg andra få fisk men vi fick ingen:( Men det var riktigt härligt att bara vara där. Har längtat efter kust fisket nu ett tag, har fiskat i Nissan och i Fylleån detta året, fick inget i nissan men i fylleån fick jag en riktigt stor lax som släppte pricis vid fötterna på mig inne vid kanten, blev rätt sur då. Sen fick jag en regnbåge som gjorde ett hopp och slet sig från kroken den med, men till sist fick jag en regnbåge upp på lang men den var bara runt 40 cm och väldigt smal. Så Fylleån kan jag rekomendera om du inte har fiskat där.

  Kul att få vara med i ett inlägg:) Tack ännu en gång för hjälpen och sakerna!! Väldigt generöst, ´har aldrig träffat nån trevligare fiskare:P Dom flesta brukar vara lite revir beskyddande;)

  Ha det gött, hade varit trevligt att fiska ihop nån gång, då hade jag kunnat lära mig lite:)

  Mvh Kim Palmqvist

  SvaraRadera
 2. Hej Kim.
  Tråkigt att höra att du blev utan fisk, men frisk luft och en natur upplevelse är inte fy skam. Fylleån har jag aldrig fiskat i, men det blir nog en tur dit också vad det lider. Eddie som var med mej bor ju i Halmstad så risken finns nog att han lurar dit mej nån gång. vill du ha sällskap till där vi möttes så är jag säker på att du kan hänga med Eddie i sommar efersom han kommer att fiska där betydligt mer än mej. Surt att du tappade en lax i Fylleån, det hade varit en bra inledning på säsongen annars. det var ju bra att jag fick skriva om mötet på klipporna. Klantigt bara att jag inte tog fram kameran som jag alltid brukar göra annars, så att de som råkar hitta min blogg hade fått ett ansikte på dej.

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder och en underbart beskrivande text!! Kanon att du flikar in att det är förbjudet att elda direkt på klipporna, de flesta vet kanske detta men man kan inte ta det för givet! Fortsatt skitfiske och tack för trevlig läsning!! :)

  SvaraRadera