söndag 13 november 2011

Fiskelängtan i ljuva november


Hösten 2011 har varit ovanligt varm och vacker så här långt. Att man då längtar ut på helgen är väl inte så underligt om man har sportfiske som intresse. Det märks när man kommer ut till de platser man brukar besöka, för det har varit betydligt mycket mer folk på klipporna än vad man är van vid. Det är antagligen fler än jag som gillar det fina vädret. Den här dan var väldigt omväxlande men nästan helt vindstilla. Dis och dimma som svepte förbi och riktigt soligt mellan varven.
Vätternröding Salvelinus alpinus
Jag lyckades kroka en Vätternröding som håller måttet på längden , men som av nån underlig anledning måste återutsättas för att den är fångad från land. Röding och öring är fredad fram till den 31/12 samtidigt som det är okej att behålla samma fisk om den är fångad i båt i samma sjö. Det skulle kanske kännas bättre om den var fredad för allt fiske tills leken är över. Reglerna är snåriga och jag förstår dom inte riktigt. Den här fisken simmar dock kvar fortfarande. Tack för hjälpen med håven John.

En liten lax
Juhani fick också på en lax som också fick ta chansen att simma hem igen.

Smultron i november
Här är ett annat underligt bevis på att den här hösten varit ovanligt varm och solig i år. Ett smultron som vågat sej fram bland höstlöven.

Matdags

Två andra hugade fiskare som också försökte lura "de store" att ta just deras flugor i den stora sjön. John och om jag inte minns helt fel Mattias hade tagit sej ner från Linköping för att fiska. En kontakt har de haft innan vi kom till sjön, med en röding tror jag de sa.
Senad Nasic
Med  den här gången var även Senad från Hillerstorp.


 Vi hörs.

2 kommentarer:

  1. Tack ulf för en trevlig och mycket givande fiske dag vid vättern. mycket trevlig blogg rolig läsning. Hoppas vi syns snart igen på klipporna vid vätterns underbara fiskevatten. Mvh mattias från Linköping. Skit fiske!

    SvaraRadera
  2. Tack själv. Det blir fler resor, så risken är stor att vi står där och harvar ihop igen. Det är alltid trevligt att möta människor med samma intressen. Oftast med glada miner. Dock inte alltid. Där var en sur individ som snarare roade oss andra än sänkte oss med sitt "folkilskna" bemötande. (Han ville nog ha klipporna för sej själv)

    SvaraRadera