onsdag 2 november 2011

Fisksättning i klubbsjön

Vi fick besök av fiskbilen idag. Vi satte fisk i en av klubbsjöarna, fisk som ska få vara ifred och förvildas för fiske i vinter och till våren.


Sen var det båtarnas tur att ta den omvända vägen, de skulle upp på land, men det börjar bli bråttom för det mörknar fort nu. Vi har inte många minuter på oss innan det blir helt bäckmörkt här som det inte finns en enda gatlykta på flera kilometers håll. Och månen lyser med sin frånvaro...


Från och med nu råder också Fiskestopp i klubbsjön fram till dess att klubben beslutar om när vi ska släppa isfisket fritt i klubbvattnet. Det har inte varit tillåtet att vinterfiska i just denna av klubbens tre sjöar på många år. Det är många som vill kunna komma upp till sjön och göra en dag vid klubbstugan, grilla en korv och kunna ha möjligheten att borra ett hål för att fånga en vinterbåge.


Detta betyder ju inte att jag står utan fiske i höst och vinter. Jag ser fram emot Landlaxfisket i Vättern. Nån resa ner till sundet efter torsk skulle det ju också kunna bli. Sen har vi våra två andra klubbsjöar som är fulla med fisk som fortfarande går att försöka överlista. 1 januari är det premiär för havsöringen på ostkusten, det är ju inte så långt borta. Sen är det inte långt kvar till våren igen..................suck, vem försöker jag lura.

Vi hörs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar