söndag 2 maj 2010

Bomfiske igen..

Jag tog en ny sväng ut till Norje gryt idag. Vädret var så fint så jag tyckte nog att det var värt att testa nån timme.Jag började med några väl beprövade flugmönster som jag gärna använder.Först en upphängare VS som jag kompletterade med en Pattegris i änden, jag testade några kast i solfjäderform ute på en udde med massor med stora stenar och hålor. sedan bytte jag ut "Grisen" mot en gethårs tobis som inte heller levererade några känningar. klev iland och tog några kliv åt sidan ca trettio-fyrtio meter, sedan vada ut igen och fortsätta nöta.(jag måste gå iland här ute eftersom det är ganska svår vadat med stora runda stenar på botten)Det är ju ganska oslagbart att få lov att vara här en söndag som denna ändå för vädret är ju strålande.

Jag fortsatte med diverse flugbyten, men det var inget som föll fisken på läppen om dom nu var hemma. VS fick följa med hela tiden som upphängare och i änden testade jag med Borstmask, Juleträ och en mörkröd Magnusvariant.Jag kunde bara konstatera att idag blir det en ny "Bomfiskedag"med frisk luft och en fin promenad.
En sak lade jag dock märke till idag och det var att jag såg ingenting i strandvegetationen som liknade liv, totalt sterilt verkade det. Inga märlor eller andra kryp inga maskar eller räkor, jo föresten småmusslor kunde jag hitta några stycken. hoppas att det betyder att allt kommer igång som det ska fast lite senare bara.

Här är stenarna jag kliver över från Norje gryt som ön heter till Norje Boke som det heter på land.Härifrån har jag ca femhundra meter till våran husvagn som står där hela säsongen. Så ett bomfiske eller några gör mej ingenting nu när jag har så nära till detta fisket.

2 kommentarer:

  1. Bengt Sjöfors29 maj 2010 14:20

    Angående sterilt: Har hört att i år är det svårt med havsöringen p.g.a att isen i vinter har "skrapat" bort det mesta av tången, är inte alls så mycket märlor/tångräkor det brukar vara.

    SvaraRadera
  2. Hej Bengt.
    Ja det är faktiskt också en faktor att räkna in som jag inte tänkt på. Hoppas bara att det är tillfälligt.

    SvaraRadera