lördag 17 december 2011

Det blev en sväng till Vättern


Vi bestämde att det får bli en sista sväng till Vättern innan jul för att försöka lägga en lax på julbordet. Väderprognosen var sisådär. Nordanvind ca 8-10 sekundmeter temp runt nollan. man har dock varit med om värre, det kallaste vi har varit med om är nog ca minus 16-18 grader Bilden här ovanför på min bloggs header är tagen vid Vättern en vinter eftermiddag för några år sedan när det var ca 16 grader kallt. det ser inte så ut, men det var krispigt kyligt den gången. Idag började det ganska bra. Det blåste inte särskillt mycket, och det var inte speciellt svårfiskat. Där var tre man på plats när vi kom fram så det var inte farligt trångt. Först misstänkte jag att det kunde bli svårt med den kraftiga sidvinden och vågorna, men det märkliga var att om vinden kom hårt från höger så drog strömmen flötet i motsatt riktning. Inga problem där med korsande linor. Lunch vid tolvsnåret, då gav de andra som var här före oss upp. Ingen fisk där inte.

Juhani konstaterar att det varit en massa grisar före oss vid grillplatsen i Öninge, vi hjälptes åt att samla ihop fler än 25 tomma ölburkar i terrängen närmast grillen. Skärpning för helvete! Vi har tillgång till världsfiske med en markägare som inte bara ställt ett bord och en grillplats till förfogande, denna gången kan vi konstatera att han även lagt ved efter ett fallet träd vid grillplatsen. Jag gissar att det är okej att använda för den "skötsamme" fiskaren.
Grillat är gott
Lövrullar med ädelost och potatisgratäng
Nu efter lunchen börjar det friska i om inte ännu mer än innan, Jag vill se om det fortfarande går att kasta lite. Juhani har bestämt sej för att lägga ner fisket för dagen. Jag ska testa lite med ett intermediate tackel, alltså ett flöte som sjunker sakta under ytan. Jag inbillar mej att det blir bra när det friskar i såpass.
Kastflöte intermediate
Jag tar mej fram till favoritstenen och ställer mej i possition. Man får faktiskt passa sej en aning för det friskar i rejält nu och som inte det vore nog så regnar det ganska bra med.
Håll i hatten
Jag lyckades med konststycket som så många gånger förr, och säkert fler med mej också gjort. Att med full kraft i kastet konstatera att nåt gick snett med linan eller kastspärren. -Poing! Där for det tacklet all världens väg. Snopet, ja ja -jag vet. (Juhani gjorde det två gånger, men säg inget till nån ;o)

Jag hann filma en kort sekvens innan hemfärden också, här kan ni få en idé om hur det blåste.

Fick vi nån fisk? Nä.

Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar