tisdag 16 oktober 2012

Flugbindning med klubbkamraterna från GSK

Vi har börjat med höstens och vinterns gemensamma flugbindarträffar i klubbens regi efter sommaruppehållet. Det brukar bli mycket snack och lite verkstad. Men idag var vi inte så många på plats. (5pers) Då fick man lite gjort.
Hans van Klinken´s Klinkhamer
Några Klinkhamers och ett par Rackelhanar fick det bli i kväll. Det går ju åt några såna när fisken är på hugget, så flugaskarna behöver ständigt påfyllning.
Kenneth Boström´s Rackelhane
 
Det är rätt trevligt att sitta så här med ett gäng fisketokiga gubbar och som idag, nån kärring och ljuga om fiske som varit och sånt som kommer framöver.
Höstflugor som funkar fint i stilla vatten (sjö) Lite mörka och ljusa Klinkhammers i olika storlekar och  Rackelhanen, en nattslända här i grått och brunt. En fluga som lämnar ett "suddigt" avtryck på vattenytan. Om du stripar den försiktigt över vattenytan så den bildar en liten plog, så ser det nästan ut som en naturligt vibrerande nattslända som precis brutit sej ur pupphuden vid vattenytan och försöker göra vingarna flygfärdiga. Dessa ska fiskas med i höst. Ett knippe flugor för en heldag vid sjön.
 
Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar